fbpx

Vandaag is iedereen in de ban van de overwinning van Oranje tijdens het WK. Maar morgen gaat in Rotterdam een ander groots sportevenement van start: de Tour de France. De organisatie van de Tour heeft extra maatregelen genomen vanwege de hitte.

Vandaag is het extreem warm (31 graden). Voor de komende dagen zijn de weersvoorspellingen onzeker. Toch vond de organisatie van de Tour de France het belangrijk om maatregelen te nemen. Langs het parcours zijn ‘waterpunten’ neergezet. Daar kunnen bezoekers een flesje vullen met water. Daarnaast deelt de sponsor waterflesjes uit aan het publiek. De EHBO-posten tot slot, zijn voorzien van airconditioning.

De Tour de France bezoeken zonder oververhitting? Tips van de EHBO-instructeur

Ga je zelf naar de opening van de Tour de France? Drink dan veel water. Wees daarentegen matig met alcohol en cafeïnehoudende dranken. Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Neem een hoed mee voor als je in de volle zon staat. En zoek op tijd de koelte. Tussen 12.00u en 15.00u kan je het beste uit de zon zijn.

Niet alleen Tour de France in teken van hitte

Overigens staat niet alleen de Tour de France in het teken van het warme weer. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vanwege het warme weer het Nationale Hitteplan in werking gesteld. Dit betekent dat het RIVM, de GGD’s en het Rode Kruis waarschuwen voor de hitte. Morgen wordt tijdens het dancefestival Sensation in Amsterdam extra water uitgedeeld. Gisteren nog werd in Eindhoven een dag voor 2200 senioren afgelast. Senioren zijn extra gevoelig voor de hitte.

Onze EHBO locaties: AmsterdamEindhovenRotterdamUtrechtLeeuwardenEdeMeppel en Zwolle.
Onze BHV locaties: AmsterdamRotterdamEindhovenUtrechtZwolleLeeuwardenEde en Meppel.

 

Open chat
1
Chat met ons
Hallo, kunnen we u helpen