fbpx

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk, en tevens verplicht, om de BHV organisatie in uw bedrijf op orde te hebben. De ontruimingsoefening is een heel belangrijk deel van deze BHV organisatie. Toch is deze oefening niet een onderdeel dat bij veel werkgevers hoog op het prioriteitenlijstje staat. vluchtroute pictogram

Veel bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op brand en de gevolgen daarvan. Materiële schade is vervelend en kan flink wat geld kosten, maar persoonlijke ongevallen zijn natuurlijk veel erger.

Een goed uitgevoerde ontruiming kan levens redden. Daarom moet de ontruiming minstens 1 keer per jaar geoefend worden. Door dit namelijk goed te oefenen zorgt u ervoor dat de BHV’ers zich zekerder voelen in een noodsituatie en daardoor vergroot u de kans dat uw werknemers en bezoekers snel in veiligheid gebracht kunnen worden. Er wordt tijdens de oefening uitgelegd waar de nooduitgangen zijn, waar iedereen zich moet verzamelen en wie de BHV’ers zijn.

Als u de ontruimingsoefening nog niet regelmatig doet, neemt u dan de volgende stappen om dit zo snel mogelijk geregeld te hebben.

  • Breng de risico’s van uw bedrijf in kaart.
  • Bepaal aan de hand hiervan het aantal BHV’ers.
  • Stel de BHV’ers voor aan uw werknemers.
  • Zorg voor veiligheidsvoorzieningen binnen het bedrijf, denk bijvoorbeeld aan EHBO koffers, blusmiddelen en een alarmsysteem.
  • Zet de ontruimingsprocedure op papier door bijvoorbeeld een ontruimingsplan op te stellen.
  • Laat iedereen op de hoogte zijn van het ontruimingsplan door middel van een vergadering of bijeenkomst. Natuurlijk is de oefening het belangrijkste deel hiervan.
  • Test alle maatregelen regelmatig, minstens 1 keer per jaar.

Onze EHBO locaties: AmsterdamEindhovenRotterdamUtrechtLeeuwardenEdeMeppel en Zwolle.
Onze BHV locaties: AmsterdamRotterdamEindhovenUtrechtZwolleLeeuwardenEde en Meppel.

Open chat
1
Chat met ons
Hallo, kunnen we u helpen