fbpx

De verbanddoos is een doos gevuld met EHBO materiaal. De inhoud van de verbanddoos dient te voldoen aan bepaalde standaarden. De laatste wetgeving aangaande de verbanddoos was bepaald in de zogenaamde P – bladen.

Verbanddoos en bestellen.

Klik op: “bestel hier uw verbanddoos “en bepaal direct uw keus. In de webwinkel die hierna getoond wordt heeft u een keur aan keuze.

De verbanddoos van groot naar klein.

De verplichte verbanddoos Er zijn hele kleine verbanddoosjes te koop voor een heel specialistisch doel. De kunst van de verbanddoos is om deze uit te rusten voor de doelstelling. Een verbanddoos voor een wandelaar heeft een andere inhoud dan een verbanddoos voor een slager.

Wetgeving voor een verbanddoos.

De laatst bekende wetgeving betreffende de inhoud van een verbanddoos werd weergegeven in de P-bladen. ARBO inspecteur hebben nog steeds de neiging om te kijken naar de wetgeving en ze nemen dan meestal de laatste bekende wetgeving en dit is nog steeds de wetgeving die refereert aan de P-bladen.

De samenstelling van een verbanddoos

Volgens de huidige regelgeving dient een verbanddoos gevuld te zijn conform de risicofactoren van een organisatie/bedrijf. Zoals reeds eerder aangegeven verschilt dit enorm. Er is een organisatie die tracht om de verbanddoos toch weer een uniforme vulling te geven. Ze hebben er zelfs een keurmerk voor bedacht.

Uniforme inhoud van de BHV verbanddoos.

Volgens de inzichten van het Oranje kruis is er een uniforme BHV verbanddoos. Onder invloed van een aantal verbandproducenten is de inhoud van deze doos erg beperkt en gericht op productie. Uniformiteit is een goede zaak indien dit gericht is op het algemeen belang.

Bepaal uw risicofactoren en uw verbanddoos.

Bepaal eerst uw eigen risicofactoren, wat kan er bij u gebeuren, waar werkt u:

  • werkt u in het bos, denk aan een tekenverwijderpincet;
  • werkt u met messen, denk aan wondhechtstrips;
  • werkt u met zeer grote groepen, zorg voor een ruim gevulde verbanddoos;
  • werkt u veel met kinderen, schaafwonden verbind je bij voorkeur met vetgaasverband;
  • Werkt u buiten, een extra isothermdeken is een aanrader.

Uw risico’s in kaart gebracht? bestel hier uw verbanddoos!

Onze EHBO locaties: AmsterdamEindhovenRotterdamUtrechtLeeuwardenEdeMeppel en Zwolle.
Onze BHV locaties: AmsterdamRotterdamEindhovenUtrechtZwolleLeeuwardenEde en Meppel.

Open chat
1
Chat met ons
Hallo, kunnen we u helpen