fbpx

EHBO herhaling

Er zijn verschillende EHBO certificaat verstrekkende instanties

Om het EHBO certificaat geldig te houden moet u regelmatig worden bijgeschoold. Afhankelijk van de certificaat verstrekkende instantie is dit geregeld op verschillende manieren.

Ben je al nieuwsgierig naar onze planning? Klik dan hier voor de planning.

Onderstaand zetten we de verschillende instanties voor u op een rijtje.

  • Asphalia
  • Rode Kruis
  • NIKTA
  • Oranje Kruis

De EHBO herhalingscursus

We gaan uit van de situatie dat u al een gecertificeerd EHBO’er bent. U moet dus een EHBO herhalingscursus doen. Omdat dit verschillend is per organisatie gaan we dit ook doornemen per organisatie.

EHBO herhalingscursus Rode Kruis

Het Rode Kruis gaat ervan uit dat ze zoveel mogelijk mensen een EHBO certificaat willen geven. Daar is voor nodig dat u eens per twee jaar een EHBO (herhalings)cursus volgt. U krijgt altijd een bewijs dat u de EHBO (herhalings)cursus hebt gevolgd. U hoeft nooit een examen te doen.
Het bewijs van aanwezigheid is voor bepaalde situaties voldoende en er zijn zorgverzekeraars die het (gedeeltelijk) vergoeden.

EHBO herhalingscursus Oranje Kruis

Als u een reeds gecertificeerde Oranje Kruis EHBO’er bent, dan moet u binnen twee jaar na afgifte van uw certificaat de EHBO herhalingscursus hebben gevolgd of via een vereniging voldoende bijeenkomsten hebben bijgewoond. Belangrijk is dat u of bij de commerciële firma of bij de vereniging als lid te boek staat. Uw certificaat kan door de opleider (Asphalia) worden verlengd.

EHBO herhalingscursus Nikta

Het Nikta certificeert iedere EHBO’er voor één jaar. Na het behalen van het EHBO certificaat moet u na een jaar opnieuw de procedure volgen.
Een Nikta certificaat kan worden aangevraagd door het volgen van een Asphalia EHBO (herhalings)cursus. Dit moet wel duidelijk van te voren worden gemeld. Examens moeten bij het NIKTA vroegtijdig worden aan gevraagd.
U kunt via een Asphalia EHBO (herhalings)cursus de optie aangeven om een internationaal erkend NIKTA te verkrijgen.

EHBO herhalingscursus Asphalia

Een Asphalia EHBO certificaat moet jaarlijks worden herhaald, dit kan vaak door middel van herhalingscursus van een hele of een halve dag. De keus is aan u, u moet namelijk wel competent worden verklaard en een korte herhaling van een halve dag is erg kort voor het updaten van uw vaardigheden. Het internationaal erkende NIKTA certificaat is optioneel, bij de eendaagse herhaling.

Onze EHBO locaties: AmsterdamEindhovenRotterdamUtrechtLeeuwardenEdeMeppel en Zwolle.
Onze BHV locaties: AmsterdamRotterdamEindhovenUtrechtZwolleLeeuwardenEde en Meppel.

Open chat
1
Chat met ons
Hallo, kunnen we u helpen